ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

ΠΝ & Λιμενικό «απλώθηκαν» σε όλο το Αιγαίο για να σταματήσουν ”παράνομους μετανάστες” & τουρκικές επιθετικές ενέργειες

Aπό την Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο αλλά και νότια της Κρήτης το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με το Λιμενικό προχωρούν σε μια πολυεπίπεδη επιχείρηση προστασίας των θαλασσίων συνόρων και από τους” παράνομους μετανάστες” που θέλει να προωθήσει η Άγκυρα και από τις παράνομες προθέσεις του τουρκικού Ναυτικού.

Μαζί με το Λιμενικό θα απλώσει ένα μεγάλο «δίχτυ» προστασίας στα ακριτικά μας νησιά έναντι ενδεχόμενης προσπάθειας μαζικής απόβασης παράνομων μεταναστών μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί ως «κορωνο-βόμβες».

Όπως και στον Έβρο θα επιχειρηθεί να ματαιωθεί η ασύμμετρη επίθεση δια θαλάσσης.

Ταυτόχρονα Μονάδες του Στόλου έχουν αναλάβει να επιτηρούν κάθε «ύποπτο» εμπορικό πλοίο το οποίο πλέει προς τα ελληνικά νησιά και να σπεύσουν όπου χρειαστεί όπως έκανε κανονιοφόρος πριν από δύο εβδομάδες κοντά στο Αγαθονήσι.

Είτε πρόκειται για πλοία-«φαντάσματα», το οποία μεταφέρουν ενδεχομένως παράνομους μετανάστες, είτε για πλοία τα οποία φορτωμένα με όπλα κατευθύνονται προς τη Λιβύη.

Ακόμα και το σενάριο αντιμετώπισης «στημένου» ναυαγίου, όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν, βρίσκεται στον σχεδιασμό των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού.

Και δεν σταματά εδώ η αποστολή των πλοίων του Στόλου αφού βασικό τους μέλημα αποτελεί πάντα η παρακολούθηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο όπως και των ερευνητικών σκαφών των γειτόνων.

Πέντε φρεγάτες έχει στείλει η Άγκυρα ανοιχτά της Λιβύης ενώ πολλά πλοία του στόλου της έχουν βγει έξω από τους ναυστάθμους προφανώς σε μια ιδιότυπη καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.