ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Ισπανία: Άρση περιορισμών παρά τους 396 νέους νεκρούς & τα 3.600 νέα κρούσματα! - Ανοίγουν πάλι οι επιχειρήσεις

Ξαναμπαίνει σε λειτουργία η οικονομία της Ισπανίας μετά από παρατεταμένο lockdown. Μάσκες θα διανέμονται από τη Δευτέρα κυρίως στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν έπειτα από τέσσερις εβδομάδες lockdown, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, παρά τους 396 νεκρούς στο τελευταίο 24ωρο και τα 3.600 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους», ώστε να «επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη ανάλογα την περιοχή, μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα», είπε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα.

Μπροστά στους φόβους ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Ιλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήσαμε είναι επαρκή για να εγγυηθούμε την υγειονομική ασφάλεια», υπογράμμισε.

H οικονομία της Ισπανίας είναι σε ανάλογη τραγική κατάσταση με την Ιταλίας και η αρνητική απόφαση του Eurogroup για ευρωομόλογο επιτάχυνε την απόφαση να εκκινήσει πάλι η οικονομία, καθώς σε λίγες ημέρες δεν θα είχαν ούτε να φάνε οι Ισπανοί…

pronews.gr