ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

ΕΛ.ΑΣ.:Επόμενος στόχος οι καταυλισμοί των Ρομά - Υπεύθυνοι για το 50% της εγκληματικότητας

Μετά το άβατο των Εξαρχείων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει βάλει στόχο να σπάσει το άβατο και των καταυλισμών των Ρομά.

Μία επιχείρηση σαφώς πιο δύσκολη (αφού οι καταυλισμοί είναι διεσπαρμένοι σε όλη την επικράτεια) αλλά απαραίτητη αφού η παραβατικότητα των συμμοριών των Ρομά τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει.

Απόρρητες αναφορές και εκθέσεις της Αστυνομίας, να αναφέρουν ότι σχεδόν τον 50% της εγκληματικότητας του λεκανοπεδίου πηγάζει από καταυλισμούς Ρομά.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ η επιχείρηση «free Εξάρχεια» και εκκένωση καταλήψεων κτιρίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στη συνέχεια να ξεκινήσουν επιχειρήσεις για την απελευθέρωση τουλάχιστον 5 καταυλισμών Ρομά από τις μαφιόζικες φαμίλιες που επιβάλλουν τον άγραφο νόμο της ομερτά και τους έχουν μετατρέψει σε ορμητήρια παρανομίας.

Βέβαια οι επιχειρήσεις θα διαφέρουν αρκετά από τα Εξάρχεια, καθώς σε αντίθεση με τους ακροαριστερούς οι μαφίες των Ρομά έχουν βαρύ οπλισμό και δεν θέλει πολύ για να δούμε φαινόμενα «Μεξικού».

Η αποτρόπαια δολοφονία της 73χρονης γυναίκας το περασμένο Σάββατο στους Αγίους Θεοδώρους από δύο νεαρούς Ρομά για να της αρπάξουν την αλυσίδα και η εξαφάνιση τους, ίσως επιταχύνει τις εξελίξεις και μετά τις γιορτές ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διαφόρων υπηρεσιών αναλάβουν δράση.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, πριν ξεκινήσουν οι έφοδοι, οι αναλυτές, θα πρέπει πρώτα να χαρτογραφήσουν τα «κόκκινα σημεία» συγκεκριμένων καταυλισμών, τις ζώνες επιρροής, τις συμμορίες που εδρεύουν σε αυτούς και η επεμβάσεις να γίνονται με «χειρουργικό» τρόπο έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τις οικογένειες που ζουν σε αυτούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικίνδυνες ζώνες ξεκινούν από τον καταυλισμό Ασπροπύργου όπου χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από πολλές ληστρικές ομάδες

Ειδικός σχεδιασμός απαιτείται για τον οικισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου όπου σήμερα «απαγορεύεται» να μπουν και να επιχειρήσουν αστυνομικοί ενώ οι συμμορίες ειδικεύονται σε διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, αρπαγές αυτοκινήτων που διαλύονται ακόμη και εκβιασμούς.

Εκτός από Έλληνες Ρομά εκεί κρύβονται και πολλοί ομόφυλοι τους από βαλκανικές χώρες οι οποίοι εμπλέκονται στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραβατικότητας. Ο αριθμός τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ξεπερνά τις 2000 αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς γιατί κάθε φορά που συλλαμβάνονται αλλάζουν και την ταυτότητα τους.

Δεύτερη ζώνη ελέγχων είναι το Ζεφύρι. Εκεί σε αυτό το γκέτο της Δυτικής Αττικής ανθούν η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων ενώ στις εκθέσεις των αστυνομικών έχουν καταγραφεί ακόμη και παιδιά που χρησιμοποιούνται από τις συμμορίες στη διακίνηση ναρκωτικών. Το «μαύρο» χρήμα από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ρέει άφθονο και οι φαμίλιες επιδίδονται σε ένα απίστευτο παιχνίδι πλουτισμού, ενώ προσφεύγουν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία σε περίπτωση που κάποιο μέλος της φαμίλιας πέσει στα δίχτυα του νόμου.

Στο Μενίδι υπάρχουν σημεία του καταυλισμού όπου οι συμμορίες έχουν τον απόλυτο έλεγχο και ειδικεύονται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων τσιγάρων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλοπές, διαρρήξεις ακόμη και εισβολές σε σπίτια.

Στα Άνω Λιόσια και στο Ίλιον, οι συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών Ρομά τρομοκρατούν κατοίκους και επιβάλλουν τους άγραφους νόμους τους αδιαφορώντας για την Αστυνομία. Οι καταυλισμοί των παραπάνω περιοχών ουσιαστικά αποτελούν το πρώτο κύμα ερευνών που αν πετύχουν θα αλλάξουν τα δεδομένα στην εγκληματικότητα. Βέβαια, το να σπάσουν τα άβατα της ανομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής δεν είναι εύκολη δουλειά καθώς όπως λένε μάχιμοι αστυνομικοί, ακόμα και αν καταφέρεις να εξαρθρώσεις μεγάλες φαμίλιες θα χρειαστείς μεγάλες δυνάμεις για να κρατηθούν «καθαρές» και να μην καταφέρουν να κυκλώματα να επανακάμψουν.

Οι μαφίες των καταυλισμών και το Ίντερνετ

Η εικόνα σε διάφορα σημεία των καταυλισμών, εκεί όπου εδρεύουν οι μαφίες με το άφθονο μαύρο χρήμα, διαφέρει από το υπόλοιπο κομμάτι.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι αρχιμαφιόζοι σε μια άκρατη επίδειξη πλούτου και χλιδής φροντίζουν να ενημερώνουν με καθημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κοινό τους.

Σπίτια – υπερπαραγωγές με αισθητική Bollywood, νύχτες ακολασίας με δίλιτρες βότκες στα πρώτα τραπέζια - πίστα των μπουζουκιών της παραλιακής, super cars δηλωμένα σε ξένες εταιρείες και παιχνίδια με όπλα και 500ευρά, συνθέτουν τον αλλόκοτο κόσμο μαφιόζικων ομάδων Ρομά.

Ένα αταίριαστο μείγμα κιτς χλιδής, τσιγγάνικης νοοτροπίας και επικίνδυνων συνηθειών. Η αλαζονεία του εύκολου πλουτισμού και η σιγουριά που παρέχει ένα κομμάτι του διεφθαρμένου συστήματος, κάνει τις φαμίλιες των Ρομά, να χάνουν κάθε έλεγχο και μέτρο. Μάλιστα, υπάρχει μια κλειστή εφαρμογή στο διαδίκτυο όπου μέλη μαφιόζικων ομάδων Ρομά ανεβάζουν φωτογραφίες και βιντεάκια με όπλα, χρήμα ακριβά αυτοκίνητα ενώ υπάρχει και υλικό μέσα από τα δικαστήρια όπου οι συμμορίες λοιδορούν τις έδρες των δικαστηρίων.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της μαφίας των Ρομά που εξαρθρώθηκε όπου οι «βασιλιάδες του εγκλήματος» αναρτούσαν σε ανοικτά προφίλ στο Facebook Instagram ρολόγια και μασούρια από ευρώ, χλεύαζαν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων τη Δικαιοσύνη, κινηματογραφούσαν και αναρτούσαν τις εικονικές δίκες με ανορθόγραφα και προκλητικά σχόλια γιατί πίστευαν ότι θα ήταν πάντοτε στο απυρόβλητο.

Στο πρόσφατο παρελθόν πολλές φορές μάρτυρες της υπερβολής των τσιγγάνων ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μέσα από ώρες φυσικης παρακολούθησης, κατέγραφαν όλες τις κινήσεις τους και τους έβλεπαν να πετούν τις στοίβες με τα δολάρια που είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από το χρηματοκιβώτιο εκκλησίας του Κερατσινίου, να καβαλάνε καθαρόαιμα αγωνιστικά άλογα και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος έχει το πιο ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο, το πιο κιτσάτο παλάτι αλλά και την καλύτερη «γκόμενα».

Μέχρι και φωτογραφίες με ανυποψίαστους Έλληνες stars έβγαζαν και πόσταραν στο διαδίκτυο για να δείξουν ότι με το χρήμα μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή.

pronews.gr

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Τελευταία άρθρα

Blogroll