ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μια δύσκολη υπόθεση

Καλή πορεία στους συμμετέχοντες, και καλή επιτυχία στους νικητές.

Η εκλογική αναμέτρηση τελείωσε ,και μετά τους κλαυθμούς ένθεν, και τους πανηγυρισμούς κείθεν , θα έρθει η προσγείωση στην πραγματικότητα.

Η κ. Καλογήρου έχασε διότι , εκτός του ”περίεργου” της προσωπικότητάς της,και της απληστίας των συνεργατών της, ουσιαστικά επί μία πενταετία δεν παρήγαγε έργο, και για να ακριβολογούμε παρήγαγε ”φρου φρου κι αρώματα”. Γενικά κούρασε. Τα θεμελιώδη όμως προβλήματα των νησιών του Β. Αιγαίου , καθένα με ξεχωριστή χροιά και διαφορετικότητα, παρέμεναν όλο αυτό το διάστημα μετέωρα. Όπερ και σημαίνει ότι συσωρεύτηκαν , και η νέα περιφερειακή αρχή καλείται να τα αντιμετωπίσει.

Κυρίαρχα ζητήματα, που αφορούν σχεδόν όλα τα νησιά, είναι τα έργα υποδομής, το υψηλό μεταφορικό κόστος,η τουριστικη βιομηχανια, το λαθρομεταναστευτικό,κ.α Μέσα σε όλα αυτά , η νέα περιφερειακή αρχή , θα πρέπει να μπορέσει να συνεννοηθεί , αφενός με τις δυνάμεις που την απαρτίζουν, και αφετέρου με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο περιφερειακό συμβούλιο.

Επίσης ένα κρίσιμο θέμα , είναι το λεγόμενο” ξεπλήρωμα γραμματίων”. Ασφαλώς και υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες ”επένδυσαν” στην επικράτηση του ενός ή του άλλου, και το ξεπλήρωμα αυτών των υποχρεώσεων είναι μια δύσκολη υπόθεση. Ο κ. Μουτζούρης , έχει επιτυχώς δοκιμαστεί , ως άνθρωπος του πνεύματος , και πανεπιστημιακός δάσκαλος , αλλά χαριτολογώντας θα πρέπει το λεγόμενο του Ότο Φον Μπίσμαρκ, ότι ”καθηγητές τρεις κι εχάθη η πατρίς” να μπορέσει να το διαψεύσει.

Εμείς εδώ είμαστε , θα κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική  σε ότι βλέπουμε ότι πηγαίνει σταβά, αλλά και να αποδίδουμε επαίνους σε ότι παράγεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Γ.Π

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Τελευταία άρθρα

Blogroll