ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Η άγνωστη λεπτομέρεια για τους Στύλους του Ολυμπίου Διός που δεν μάθαμε ποτέ

Το να είσαι ερευνητής ιστορίας σημαίνει ατέλειωτες ώρες πάνω από βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και χειρογράφα, αναζητώντας ενδείξεις για το παρελθόν ώστε να δημιουργήσεις μια ακριβή εικόνα των ιστορικών γεγονότων.

Φυσικά, όταν  σκαλίζεις βαθιά στο παρελθόν είναι πιθανο να ανακαλύψεις πράγματα που ούτε καν φανταζόσουν,  και αυτό συνέβη ακριβώς με τον συγγραφέα και διδάκτορα Paul Cooper από το Νόργουιτς της Αγγλίας ενώ ερευνούσε τις Στήλες του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.

Ο ερευνητής εντόπισε μια σπάνια φωτογραφία του μνημείο από το 1858. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν στην κορυφή των στήλων είδε μια κατασκευή που έμοιαζε με μικρό δωμάτιο.

Μια κατασκευή που δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό σχέδιο του ναού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στη συνέχεια εντόπισε ξανά την ίδια φωτογραφία μόνο που η πρόσθετη κατασκευή έλειπε. Πίστεψε προς στιγμή πως το μυστήριο λύθηκε και πως κάποιος έκανε φωτομοντάζ στην φωτογραφία προσθέτοντας την άσχετη κατασκευή ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο το μνημείο.

Όλα αυτά μέχρι να δει αυτό εδώ τον πίνακα του 1833 από τον Johann Michael Wittmer, με την προσθήκη να υπάρχει και εκεί.

Ενώ αυτή η φωτογραφία του 1862 από άλλη γωνία δεν άφηνε πλέον κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Κατάλαβε πλέον πως απλά στη δεύτερη εικόνα είχε αφαιρεθεί η προσθήκη.

Η εξήγηση που έδωσε ο ιστορικός ήταν πως η κατασκευή ήταν έργο των γνωστών Στυλιτών, των ασκητών που ζούσαν όσο ψηλότερα γίνοταν προκειμένου να βρίσκονται πιο κοντά στον θεό όπως πίστευαν. Συχνά ζούσαν πάνω σε κολώνες και κίονες όπου περνούσαν τη μέρα τους προσευχόμενο

E-Daily.gr

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

September 2020
M T W T F S S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Τελευταία άρθρα

Blogroll