ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη – Πώς το φαινόμενο μπορεί να επηρεάσει το χρόνο

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η απομάκρυνση της Σελήνης από τη Γη, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο χρόνο.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ημέρες στη Γη γίνονται όλο και μεγαλύτερες επειδή η Σελήνη απομακρύνεται σιγά σιγά.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια ημέρα στον πλανήτη πριν από 1,4 δισεκατομμύρια χρόνια διαρκούσε μόλις 18 ώρες. «Καθώς η Σελήνη απομακρύνεται, η Γη μοιάζει με έναν περιστρεφόμενο αθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ που επιβραδύνει καθώς τεντώνει τα χέρια του», δήλωσε ο καθηγητής Stephen Meyers, συν-συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison.

«Μία από τις φιλοδοξίες μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε την αστροχρονολογία για να πούμε τον χρόνο στο πιο μακρινό παρελθόν, να αναπτύξουμε πολύ αρχαίες γεωλογικές κλίμακες χρόνου», συνέχισε. «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να μελετήσουμε πετρώματα ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών με τρόπο που να είναι συγκρίσιμος με τον τρόπο που μελετάμε τις σύγχρονες γεωλογικές διεργασίες».

Η αστροχρονολογία είναι η μέθοδος σύνδεσης της αστρονομικής θεωρίας με τη γεωλογική παρατήρηση. Το 2022, ο καθηγητής Meyers εργάστηκε με την ομάδα του για να κοιτάξει πίσω στο παρελθόν της Γης και να αναδημιουργήσει πώς πιστεύει ότι έμοιαζε παλαιότερα το ηλιακό σύστημα.

Οι ερευνητές μελέτησαν ιζήματα από έναν βραχώδη σχηματισμό ηλικίας 90 εκατομμυρίων ετών. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα φέρεται να ανακάλυψε τους κλιματικούς κύκλους της Γης.

Από τα ευρήματα, γνωρίζουμε ότι η Σελήνη σήμερα απομακρύνεται από τη Γη με ρυθμό 3,81 εκατοστά κάθε χρόνο. Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι κάποτε η Σελήνη θα ήταν τόσο κοντά που οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις της Γης θα την είχαν διαλύσει.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

June 2024
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Τελευταία άρθρα

Blogroll