ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης – Διέμενε σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη

Ηγετικό στέλεχος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία υπολογίζεται πως έχει αποκομίσει κέρδη από τις εγκληματικές δραστηριότητές της, που ξεπερνούν τα 21 δισ. δολάρια συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε περιοχή της Βάρκιζας!

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοση στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση της η προαναφερόμενη Εγκληματική Οργάνωση αποκόμισε τεράστιο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων του διαδικτύου, αναφέρεται ότι τα κέρδη της προαναφερόμενης Εγκληματικής Οργάνωσης, υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.

Ο συλληφθείς είχε υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένεια του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στη Βάρη Αττικής, ενώ κινούνταν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Τελευταία άρθρα

Blogroll