ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Νέα καταστροφή Μαγνησίας: Το τέλος του μύθου της «κλιματικής αλλαγής» – Οι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες υπουργών, περιφέρειας & δήμων

Πριν 3 εβδομάδες μας είπαν ότι θα γίνουν πάλι μεγάλες καταστροφές σαν αυτή που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» μετά τη παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος μεταξύ 400 ετών, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Μ.Βορίδης και 16.000 ετών που είπε κάποιος… «ειδικός».

Η φύση και η πραγματικότητα δυστυχώς τους διέψευσε.

Εδώ κάποιος πρέπει να πληρώσει δεν είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει αντιπλημμυρικά έργα και να  έχει πνιγεί ο νομός Μαγνησίας για να μη μιλήσουμε για την ευρύτερη Θεσσαλία.

Έχουν μόλις πνιγεί πριν τρεις εβδομάδες και πάλι έχουν το θράσος να μιλάνε για πρωτοφανή βροχόπτωση προσπαθώντας να καλύψουν την εγκληματική ανεπάρκεια τους.

Εδώ πλέον υπάρχουν αντικειμενικές ποινικές ευθύνες που ξεκινούν από τους διατελέσαντες υπουργούς υποδομών, εσωτερικών την περιφέρεια και τους δήμους.

Δεν είναι αόριστα αυτά τα πράγματα.

Ωραία είναι τα συγχαρητήρια όταν μπαίνει η υπογραφή αλλά υπάρχει η αντικειμενική, όχι απλώς πολιτική αλλά ποινική ευθύνη, ποιοι έχουν διατελέσει υπουργοί, ποιος είναι ο περιφερειάρχης και ποιοι είναι οι δήμαρχοι αυτών των περιοχών.

Πριν 3 εβδομάδες μας έλεγαν ότι γίνονται κάθε 16.000 χρόνια τέτοιες καταστροφές τώρα τι θα μας πουν; Κάθε 16.000 χρόνια μείον 3 εβδομάδες;

Τι έκαναν στο μεσοδιάστημα; Τι έκαναν αυτές τις 3 εβδομάδες;

Και επειδή ακούγονται πολλά για κλιματικές αλλαγές ότι καίγονται τα δάση και ξηρασίες κλπ, να πούμε ότι η Θεσσαλία (η οποία γύρισε τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω) και ειδικά το Πήλιο που δεν έχει ούτε μια πυρκαγιά φέτος, και παραμένει κατάφυτο και όχι απλώς κατάφυτο είναι και ένα βουνό το πλέον «ήπιο» της Ελλάδας  σε ό,τι αφορά τη χλωρίδα του, δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα.

Διότι το μεγαλύτερο μέρος της χλωρίδας αυτής αποτελείται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μήλα, ακτινίδια κ.α, (δηλαδή τα δέντρα του Πηλίου δεν είναι έλατα ούτε αυτά που κάηκαν στον Έβρο) και δεν έχουν καεί πρόσφατα.

Άρα αν είχαν καεί θα έλεγαν τότε ότι κάηκαν, και επειδή κάηκαν, πέφτει νερό, και το νερό γίνεται χείμαρρος, επειδή δεν υπάρχουν… τα δέντρα να το απορροφήσουν!

Και τα δέντρα υπάρχουν και η φύση έχει πλήρη δυναμική απορρόφησης των όγκων νερού που πέφτουν, αλλά με δεδομένη την αστική παρέμβαση από την πλευρά των κοινοτήτων που κατοικούν την περιοχή προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα διότι εκεί που έπεσε ο χείμαρρος στη θάλασσα είναι πλέον χωριό.

Δεν μπορεί να μεταφερθεί αλλού το χωριό όπως λένε οι κυβερνητικοί φωστήρες για τα χωριά του κάμπου της Λάρισας.

Πρέπει να υπάρξει αντιπλημμυρικό έργο που να διοχετεύει από άλλη οδό  τους υπερβάλλοντες, της συνήθους βροχής, υδάτινους όγκους.

Αν υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι έχουν το μυαλό τους στην «μασαμπούκα» , και όχι στο να κάνουν έργα επ’ ωφελεία των πολιτών συμβαίνει αυτό που βλέπουμε τώρα και είδαμε και πριν είκοσι μέρες.

Γιατί κάθε φορά μας λένε ότι λόγω της «κλιματικής αλλαγής» κάηκαν τα δέντρα και δεν μπόρεσε να απορροφήσει το έδαφος το νερό, επειδή ακριβώς κάηκαν τα δέντρα και καταλήγουμε να έχουμε πλημμύρες.

Αυτό δεν ισχύει όπως αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Θεσσαλίας και ειδικά της Μαγνησίας.

Το Πήλιο είναι απείραχτο από τις πυρκαγιές και είδαμε τι έγινε και πριν 20 μέρες και χθες.

Το ερώτημα σε ένα κανονικό κράτος είναι ποιος θα πάει πρώτος φυλακή;

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

July 2024
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Τελευταία άρθρα

Blogroll