ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό: Καταργείται η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και τα υποχρεωτικά rapid tests

Την άρση όλων των μέτρων κορωνοϊού, έκανε δεκτή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε όλους τους άλλους χώρους που ήταν μέχρι τώρα επιβεβλημένη η εφαρμογή της. Η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας θα παραμείνει ωστόσο για όλους όσους βρίσκονται και κινούνται μέσα στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές καθώς και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Αίρεται επίσης η υποχρεωτικότητα σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εβδομαδιαίων αρνητικών διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου αυτοί να πηγαίνουν στην εργασία τους (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα απαιτείται πλέον η διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό και η υποβολή του στη σχετική πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί αυτομάτως η δυνατότητα για πενθήμερη αναρρωτική άδεια στον ασθενή με λοίμωξη covid-19. Πλέον, οι ασθενείς θα λαμβάνουν την αναρρωτική άδεια μετά από ιατρική επίσκεψη και γνωμάτευση όπως γίνεται σε περίπτωση νόσησης τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την Τρίτη (14/03/2023) δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

March 2023
M T W T F S S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Τελευταία άρθρα

Blogroll