ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Στην πλατεία Σαπφούς, στους δρόμους της Μυτιλήνης…. “αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί”

Χιλιάδες λαού στη Μυτιλήνη, σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας σε Μέσα και Υποδομές.  Η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, με χιλιάδες εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, αγρότες, γυναίκες, συνταξιούχους, επαγγελματίες να κατακλύζουν την πλατεία Σαπφούς και την Προκυμαία αρκετή ώρα πριν την συγκέντρωση.

Την  Τετάρτη 8 Μαρτίου, οι κάτοικοι της Λέσβου  συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς για να απαιτήσουν το αυτονόητο: να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα - έγκλημα στα Τέμπη.  Δυνατό αίτημα που όχι μόνο γέμισε την Πλατεία Σαπφούς αλλά  ήταν τέτοιο το μέγα πλήθος που οι διαδηλωτές κατέβηκαν και κάτω από την Πλατεία και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Η κακοκαιρία, δεν εμπόδισε τον λαό του νησιού μας, να κινητοποιηθεί από κάθε γωνιά του νησιού και να διαδηλώσει ακόμη και με καταιγίδα.

“Το κέντρο της Μυτιλήνης, πάλλονταν από τα συνθήματα και από το μήνυμα πως το έγκλημα αυτό έχει ιστορία και δεν θα μείνει ατιμώρητο. Ξεχωριστό τόνο στην συγκέντρωση έδωσαν οι μαθητές και οι φοιτητές, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν όταν έφτανε το μπλόκ τους, από τα κεντρικά Λύκεια που είχαν προσυγκέντρωση.  Δεκάδες ήταν τα σωματεία, οι φορείς και οι σύλλογοι, που με τα πανό τους στόλισαν την πλατεία. Ξεχώρισε σε όγκο και παλμό το μπλοκ της επιτροπής αγώνα Πολιχνίτου για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας στην περιοχή.”  αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης

Ο παλμός που έδωσαν οι μαθητές ήταν μοναδικός. Πάθος και μήνυμα ελπίδας ότι ίσως κάτι καταφέρουν να αλλάξουν… Παιδιά όλων των ηλικιών!

Χαρακτηριστικό της σημερινής λαοθάλασσας η συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών.

«Δε φταίει η ώρα ούτε η κακιά η χώρα-φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε τώρα», «Κέντρα Υγείας ανοιχτά-φτιάξτε και άλλα δεν είναι αρκετά», «Κάντε προσλήψεις στο Νοσοκομείο-δε θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο», «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί-όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία-το έγκλημα αυτό έχει Ιστορία», «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή-τέρμα, ως εδώ, καμία ανοχή», «το «πάμε και όπου βγει» δεν βγαίνει πουθενά-μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», «οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα-ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ-εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές καθόλη την διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας, και αντήχησαν σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης.

Συγκινητική στιγμή ήταν ο Σταύρος Χυδεριώτης, μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, που απήγγειλε το ποίημα «το μοιρολόι» του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία. Μια διαφορετική πορεία που αν και ξεκίνησε με βροχή κατάφερε να στείλει δυνατά μηνύματα. Η λαοθάλασσα ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς  με κατεύθυνση προς το κτήριο της Περιφέρειας και συνέχισε προς Καβέτσου και  προς το γήπεδο Μυτιλήνης για να επιστρέψει τελικά  δια μέσου την Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία Σαπφούς.  Η πορεία ήταν ένα ατέλειωτο ποτάμι, που πλημμύρισε τους κεντρικότερους δρόμους της Μυτιλήνης, με τους διαδηλωτές να λένε πως η πόλη της Μυτιλήνης είχε να ζήσει πάρα πολλά χρόνια τέτοιο γεγονός.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πόλη της Μυτιλήνης από τις 11 και μετά ήταν έρημη πόλη καθώς υπήρχε καθολικό κλείσιμο καταστημάτων.  Η καρδιά της πόλης χτυπούσε μόνο στην πλατεία Σαπφούς και στους δρόμους που έκανε το πέρασμά της η πορεία.
Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας. Δεν υπήρχε σε κανένα ορατό σημείο κλούβα με ΜΑΤ ή άνδρες με πλήρη εξάρτηση. Αντίθετα η πορεία συνοδευόταν από γυναίκες της Αστυνομίας τιμώντας ίσως με αυτό τον τρόπο την σημερινή ημέρα που ήταν αφιερωμένη στη Γυναίκα. Σωστός και ο συντονισμός με το άνοιγμα και το κλείσιμο των δρόμων δημιούργησε την λιγότερη δυνατή ενόχληση στους οδηγούς.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

July 2024
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Τελευταία άρθρα

Blogroll