ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Ούτε σε ταινία: Η ΑΑΔΕ θα κάνει «επιδρομές» στους οφειλέτες – Θα εισβάλει στα σπίτια & θα παίρνει ότι κρίνει!

Με σενάριο δυστοπικής κινηματογραφικής ταινίας τύπου «Βladerunner» ή «Minority Report», θα μπορούσε να παρομοιαστεί η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με βάση την οποία η ΑΑΔΕ θα μπορεί να… εισβάλει στα σπίτια των φορολογουμένων χωρίς ειδοποίηση, όποτε θέλει, ακόμα και Κυριακές, γιορτές και… νύχτες για να κατάσχει επίσης ότι θέλει για χρέη προς το Δημόσιο!

Να σημειωθεί πως το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ.

Συνεπώς για ένα γελοίο ποσό των 501 ευρώ θα μπορούσε «να έρθει ένα βράδυ» (μια που είναι επίκαιρη και η φράση ελέω Ερντογάν).

Η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναφέρει ότι ο δικαστικός επιμελητής ή ο υπάλληλος της ΑΑΔΕ μπορεί να εισέρχεται στα σπίτια οφειλετών ή σε κάθε άλλον χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του οφειλέτη, να ανοίγει τις πόρτες και να προχωρά σε έρευνες για να εντοπίσει αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα, μπορούν να ανοίγουν ακόμα και κλειστά έπιπλα, σκεύη ή δοχεία για να εντοπιστούν τυχόν χρήματα, χρυσαφικά ή ό,τι άλλο πολύτιμο είδος μπορεί να εκποιηθεί.

Στις περιπτώσεις αντικειμένων που είναι ασφαλισμένα, θα κατάσχεται ακόμα και η αποζημίωση από την ασφάλιση.

Ακόμα και σε σοδειές!

Η… αγωνία της φορολογικής Αρχής να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί έχει βάλει στο στόχαστρο ακόμα και τις σοδειές, στις οποίες δεν έχει γίνει ακόμα η συγκομιδή.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «οι ασυγκόμιστοι καρποί θεωρούνται για την κατάσχεση, οποτεδήποτε και αν αυτή επιβάλλεται, ως κινητά και παραλαμβάνονται ή αφαιρούνται μετά την ωρίμανση».

Νυχτερινές ώρες

Οι έφοδοι στα σπίτια και οι κατασχέσεις κινητών στα χέρια των οφειλετών δεν μπορούν να γίνονται νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες, εκτός κι αν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο οφειλέτης ετοιμάζεται να φύγει στο εξωτερικό.

Δηλαδή με λίγα λόγια θα γίνονται κάθε μέρα και ώρα καθώς «πληροφορίες» άνετα μπορούν να υπάρξουν ειδικά αν ο φορολογούμενος είναι… ενοχλητικός για το κράτος και την παρούσα κυβέρνηση.

Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν και κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας αυτής και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μετρητά

Εάν κατασχεθούν χρήματα σε ευρώ, μετά την αφαίρεση των εξόδων εκτέλεσης, γίνεται άμεση κατάθεσή τους στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ που επέβαλε την κατάσχεση, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό είσπραξης ή σε λογαριασμό του Δημοσίου, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό κατάθεσης, σε πίστωση της οφειλής.

Σε περίπτωση που τα ευρεθέντα χρήματα είναι σε ξένο νόμισμα, τότε θα πρέπει να μετατραπούν σε ευρώ από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ, στην περιφέρεια της οποίας επιβλήθηκε η κατάσχεση, μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος και στη συνέχεια μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του Δημοσίου.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Τελευταία άρθρα

Blogroll