ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Τουρκικό παραλήρημα για Ψέριμο: «Απομακρύνετε την Ελληνική Σημαία από το νησί αλλιώς θα πράξουμε τα απαραίτητα»

H νήσος Ψέριμος ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία γιατί πάνω στο έδαφός της έχει ζωγραφιστεί μία μεγάλη Ελληνική Σημαία για να θυμίζει στους γείτονες ότι το νησί είναι υπό ελληνική κυριαρχία.

Πλέον στο Anadolu που το επίσημο τουρκικό ειδήσεων καταφεύγουν και σε καταφανή ψεύδη λέγοντας πως το νησί απέχει 3 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές και άρα ανήκει στην Τουρκία με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης!

Αυτό είναι ψεύδος καθώς το νησί απέχει 4,84 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές.

Εμφάνισαν λοιπόν τον απόστρατο της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας συνταγματάρχη Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, ο οποίος μιλώντας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου, είπε τα εξής :

«Το νησί Ψέριμος κατ εφαρμογή του άρθρου 12 της συνθήκης της Λοζάνης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί
Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ
Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα
Πρέπει να δηλώσουμε πώς “Είτε απομάκρυνε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα»

Σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάνης η Τουρκία παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος στα νησιά και νησάκια που είναι πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από την ηπειρωτική της χώρα.

Αν κάποιος μπει στο google earth και μετρήσει την απόσταση θα δει ότι η κοντινότερη απόσταση ανάμεσα στην Ψέριμο και στην ακτή της Μικράς Ασίας είναι 4,84 ναυτικά μίλια όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Πάντως στο επίσης κρατικό TRT είπαν την πραγματικότητα ότι το νησί Ψέριμος έχει απόσταση 8 χλμ. από την Τουρκία, δηλαδή 4,84 ν.μ.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

July 2022
M T W T F S S
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Τελευταία άρθρα

Blogroll