ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Πρωτότυπες θεατρικές ιστορίες στο Μουσείο Τεριάντ

Ο Θεατρικός Όµιλος του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης συµµετέχει στο καλλιτεχνικό - εκπαιδευτικό πρόγραµµα Story Mine (Ορυχείο Ιστοριών) της Πολιτιστικής Εταιρείας ΦΡΕΟΝ, και καλεί στις πρωτότυπες ιστορίες των παιδιών, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του µουσείου Θεόφιλου Τεριάντ!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισµού για ∆ράσεις Θεάτρου και Ψηφιακού Πολιτισµού και Δράσεις Εφήβων 2020-21.

Πρόκειται για ένα συµπεριληπτικό πρόγραµµα θεατρικής και multimedia εκπαίδευσης για την ενδυνάµωση και την καλλιτεχνική ανάπτυξη των νεαρών ηλικιών, και τη δικτύωσή τους µέσα από την ειδικά σχεδιασµένη πλατφόρµα storymine.gr.

«Στόχος µας ήταν να ξεπεράσουµε τους γεωγραφικούς περιορισµούς που δυνάµει καθιστούν πιο δύσκολη την πρόσβαση νεαρών οµάδων της Περιφέρειας στο αγαθό της Τέχνης και ταυτόχρονα να αποκτήσουν τα παιδιά εργαλεία που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αρθρώσουν καλλιτεχνικά τη δική τους φωνή, να φτιάξουν ιστορίες που τους ενδιαφέρουν, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν τις δηµιουργίες τους στο ευρύτερο κοινό. Αξιοποιήσαµε τις δυνατότητες που παρέχουν τα ψηφιακά µέσα και επιτέλους βρεθήκαµε από κοντά! Οι µαθητές και οι µαθήτριες επινόησαν τους δικούς τους ήρωες και ηρωίδες, µορφές εγκλωβισµένες στον αύλειο χώρο του Μουσείου, που έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν!» λένε οι διοργανωτές.

Σχεδιασµός - Συντονισµός Προγράµµατος, Εµψυχώτρια: Ντίνα Σταµατοπούλου Συνεργάτις Εµψυχώτρια: Ελένη Ζαχοπούλου Εικαστικό Εργαστήριο - Γραφιστικά: Μαρίνα Σιούτη

Όλα τα σκηνογραφικά αντικείµενα και οι κατασκευές πραγµατοποιήθηκαν από µαθητές και µαθήτριες του θεατρικού οµίλου.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

February 2024
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Τελευταία άρθρα

Blogroll