ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Νέα κοροϊδία κυβέρνησης σε φαρμακοποιούς με τα self test: Τους έστειλαν συσκευασίες… με 25 rapid test!

Σε μέγα φιάσκο εξελίσσεται η προμήθεια 10 εκατομμυρίων self test, καθώς αυτά έγιναν ξαφνικά… 2 εκατομμύρια, ενώ εκτός απ’ αυτό οι φαρμακοποιοί βρέθηκαν αντιμέτωποι και με μία ακόμη «έκπληξη».

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να τους στείλει τα self test τους έστειλε… συσκευασίες με 25 rapid test! Την ώρα βέβαια που υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το ποιες είναι τελικά οι εταιρείες που προμηθεύουν αυτά τα τεστ στη χώρα.

Για δυσάρεστη έκπληξη μιλάνε οι φαρμακοποιοί που διαπίστωσαν ότι τους έστειλαν γρήγορα τεστ που γίνονται σε εργαστήρια και όχι οικιακά. Τη σοβαρή καταγγελία έκανε ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα έχουν εντοπίσει και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του αφού δεν έφτασαν από το υπουργείο στα φαρμακεία self test αλλά rapid test.

Όπως είπε οι φαρμακοποιοί έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι δεν τους προμήθευσαν με σφραγισμένα σακουλάκια του ενός οικιακού τεστ αλλά με συσκευασίες των 25 rapid test.

Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να ανοίγουν τις συσκευασίες των 25 και να απομονώνουν ένα ένα τα τεστ για να τα δίνουν στους πολίτες  πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους αφού έτσι θα είναι εκτεθειμένα και αυτό δεν είναι ασφαλές.

«Δεν ξέρω ποιος έκανε τον διαγωνισμό και έδωσε έγκριση. Μια χαρά προϊόν είναι αλλά για άλλη δουλειά, για να γίνεται σε μικροβιολογικά εργαστήρια» είπε ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές επισημαίνοντας ότι «έχει γίνει γκέλα και μάλιστα γερή γκέλα». Όπως είπε «κανονικά πρέπει να επιστραφούν και να προμηθεύσουν με αυτόνομες συσκευασίες του ενός self test».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, δήλωσε για το θέμα ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ξεσηκωθεί: «Δεν είναι δυνατόν οι φαρμακοποιοί να ταλαιπωρούνται. Θέλουν να προσφέρουν, αλλά όχι έτσι. Αν η Roche ήθελε να κερδίσει τον διαγωνισμό, όφειλε να κάνει ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν ατομικές συσκευασίες της Roche, αλλά δεν παρέδωσαν αυτές. Δέχομαι διαμαρτυρίες από φαρμακοποιούς, οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν στο εγχείρημα, αλλά εδώ πλέον υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία. Και φυσικά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να μπουν στο διαγωνισμό εταιρείες που δεν έχουν ατομικές συσκευασίες».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, είπε ότι ζήτησε από τον γραμματέα του Συλλόγου να επιστραφούν πίσω τα τεστ από τους φαρμακοποιούς, για να λάβει την απάντηση ότι είναι δύσκολο να γίνει καθώς δεν υπάρχει χρόνος.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως δεν είχε ατομικές συσκευασίες και γι’ αυτό στάλθηκαν έτσι.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

April 2021
M T W T F S S
« Mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Τελευταία άρθρα

Blogroll