ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Λέσβος:Μας εκλεισαν παλι με αστείες δικαιολογίες

Η κυβέρνηση έκλεισε εκ νέου τη χώρα με την γνωστή δικαιολογία  ότι αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών οδηγώντας  στην κοινωνική και οικονομική άβυσσο χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα στοιχεία. Τουλάχιστον από τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα

Κλείνει ξανά όλο το λιανεμπόριο καθώς θα λειτουργεί ουσιαστικά με παράδοση εκτός ή εντός, κάτι που ισοδυναμεί με καίριο κτύπημα κατά των καταστημάτων καθώς αυτό την προηγουμένη φορά είχε αποτύχει ολοκληρωτικά.

Την ίδια ώρα τα Λύκεια παραμένουν κλειστά. Καταδικάζοντας ιδιαίτερα την 3η Λυκείου ωθώντας την στα ιδιωτικά κολέγια αφού πρώτα φρόντισαν να αλλάξουν το σύστημα εισαγωγής που περικόπτει κατά 30% τον αριθμό των εισακτέων.

Ταυτόχρονα απαγορεύουν κάθε άλλη δραστηριότητα η οποία θα ελέγχεται με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους και ποινικοποίηση των όποιων αντιδράσεων υπάρξουν.

Φυσικά εξακολουθούν όλες οι προηγούμενες απαγορεύσεις όπως και η μάσκα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο σε τι ακριβώς συνεισφέρει.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς διατηρούνται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Λέσβο καθώς το νησί μας είναι στο “κόκκινο” - επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου.

Επανέρχεται από αύριο στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ - αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο. Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο, στο οποίο μπορούν να μπουν τόσο Τοπικές Κοινότητες και Δημοτικές Ενότητες, όσο και Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Τι ισχύει για τα σχολεία στη Λέσβο:

Από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά δια ζώσης τα Γυμνάσια στη Λέσβο . Τα Λύκεια στη Λέσβο θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως - όπως σας έχουμε ενημερώσει -  έχει απορρίψει το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου καθώς όπως εξήγησε είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους τα Δημοτικά.

Σε αυτό το επίπεδο Β’  - αυξημένου κινδύνου (Λέσβος) , θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1- Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας

Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Τελευταία άρθρα

Blogroll