ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜΗΖ

Ο δικός σας ραδιοφωνικός σταθμός

 
 
 
 

Νέα μελέτη: Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πήρε βάρος εν μέσω lockdown

Σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες, διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο (31%) του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αποκτήσει περιττό βάρος.

Πολλοί (45%) γνωρίζουν ότι υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των πιο σοβαρών συμπτωμάτων της covid-19. Για να μειωθεί η πιθανότητα σοβαρότητας των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η άσκηση (38%) θα βοηθούσε στην απώλεια βάρους (17%).

​Από το 45% των ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν βάρος, παγκοσμίως, σχεδόν τα 2/3 (62%) θέλουν να χάσουν βάρος που δεν αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μόνο το 15% εκείνων που προσπαθούν να χάσουν βάρος το κάνουν για να μειώσουν τον κίνδυνο του κορωνοϊού. Η πανδημία οδήγησε στην αύξηση βάρους, αλλά υπάρχουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και στις 30 χώρες, όπου έγινε η μελέτη, το ένα τρίτο (31%) των ανθρώπων κέρδισε βάρος από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

Ωστόσο, το ποσοστό αύξησης βάρους ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών με περισσότερα από τα μισά άτομα να κερδίζουν βάρος στη Χιλή και τη Βραζιλία, (30-40%) να αυξάνουν το βάρος στο Περού, την Ινδία, την Ιταλία, τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία, ενώ στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ λιγότεροι από 1 στους 10 δήλωσαν ότι είχαν αποκτήσει βάρος. Το ένα τρίτο του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε ότι είχαν αυξήσει το βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η μέση αύξηση βάρους ήταν 6,1 κιλά.

Κατά μέσο όρο, τα άτομα που αύξησαν το βάρος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας (31% του παγκόσμιου πληθυσμού) έβαλαν επιπλέον 6,1 κιλά. Η μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε στη Σαουδική Αραβία (κατά μέσο όρο 8 κιλά για το 35% του πληθυσμού που κέρδισε βάρος) και στο Μεξικό (κατά μέσο όρο 8,5 κιλά για το 34% που κέρδισε βάρος).

​Οι αλλαγές σε άλλες συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και την υγεία ήταν πιο λεπτές και συγκεκριμένες. Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από το ένα τέταρτο (27%) έκανε περισσότερη άσκηση, το 23% έκανε λιγότερη.

Το αλκοόλ και το κάπνισμα

Σύμφωνα με τα δεδομένα της αύξησης του σωματικού βάρους, περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στην Κίνα (57%) έχουν κάνει περισσότερη άσκηση από την έναρξη της πανδημίας, ωστόσο, περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων στο Βέλγιο, τη Χιλή και την Ιταλία ασκούνταν λιγότερο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας στους 10 άρχισε να πίνει περισσότερο αλκοόλ από την έναρξη της πανδημίας, ενώ ένα ίσο ποσοστό (9%) έπινε λιγότερο. Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Αυστραλία περίπου το ένα πέμπτο (20%) του πληθυσμού έπινε περισσότερο αλκοόλ. Ενώ (πιθανώς λόγω επιβληθέντων περιορισμών) το ένα τέταρτο (24%) των Νοτιοαφρικανών έπινε λιγότερο αλκοόλ.

Οι μεταβολές στις συνήθειες του καπνίσματος άλλαξαν κατά μερικές εκατοστιαίες μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο (4% έκοψαν το τσιγάρο και 3% το άρχισαν). Η Ινδία είδε το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της να σταματά το κάπνισμα στο 12% και η Χιλή είχε την υψηλότερη αύξηση καπνίσματος με έναν στους 10 να αρχίζει τη συνήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συμπτώματα και παχυσαρκία

Σχεδόν το μισό (45%) του παγκόσμιου πληθυσμού πιστεύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των πιο σοβαρών συμπτωμάτων του κορωνοϊού μεταξύ των νοσούντων.

​Ο αριθμός αυτός αυξάνεται στα 8 στα 10 στο Περού και στα δύο τρίτα (64%) στη Μεγάλη Βρετανία. Ένα τρίτο (31%) δεν πιστεύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των πιο σοβαρών συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

​Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Κίνα όπου ο μισός πληθυσμός δεν πιστεύει συνδέονται παχυσαρκία και κορωνοϊός (53%), ενώ περισσότεροι από 4 στους 10 στην Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία και την Πολωνία δεν είναι πεπεισμένοι για κάτι τέτοιο.

Σχεδόν 4 στους 10 (38%) δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η τακτική άσκηση θα μείωνε τον κίνδυνο να υποστούν σοβαρά συμπτώματα covid-19, για όσους έχουν μολυνθεί με την ασθένεια. Αυτό συγκρίθηκε με σχεδόν το ένα τρίτο (28%) που είπε ότι η διακοπή του καπνίσματος θα βοηθούσε και περίπου το ένα τέταρτο (26%) που είπε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D θα βοηθούσε.

​Το 17% είπε ότι χάνει βάρος και 1 στα 10 (9%) είπε ότι εγκατέλειψε το αλκοόλ. Το πιθανό όφελος της άσκησης παρατηρήθηκε πιο έντονα στην Κίνα όπου 8 στους 10 (78%) πίστευαν ότι θα βοηθούσε στη μείωση του κινδύνου σοβαρών συμπτωμάτων covid-19. Πολλοί στο Χονγκ Κονγκ και την Ινδία βλέπουν επίσης τα οφέλη της άσκησης στην αποφυγή σοβαρών συμπτωμάτων κορονoϊού (59% και 58% αντίστοιχα.

Υπήρχαν σημαντικές διαφορές σε όλο τον κόσμο γύρω από την πεποίθηση ότι η Bιταμίνη D θα μπορούσε να βοηθήσει μόνο 1 στα 10 άτομα στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Αυστραλία πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει, ενώ αυτό το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο στην Ουγγαρία και τη Νότια Αφρική όπου 4 στα 10 άτομα θεωρούν ότι η βιταμίνη D θα μπορούσε να βοηθήσει.

Η απώλεια βάρους θεωρήθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων μόνο από το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος στη Μεγάλη Βρετανία όπου το 45% πιστεύει ότι η απώλεια βάρους θα βοηθούσε και ιδιαίτερα υψηλότερο από το επόμενο υψηλότερο ποσοστό στις Κάτω Χώρες. στο 34%.

Tο 45% των ανθρώπων δηλώνουν ότι προσπαθούν να χάσουν βάρος

Τα δύο τρίτα (60%) των ανθρώπων στη Χιλή προσπαθούν να χάσουν βάρος και> 50% στην Ισπανία, το Περού, τη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ.

​Από αυτούς που αναζητούν ενεργά να χάσουν βάρος, το ένα τρίτο (31%) δηλώνει ότι θέλει να χάσει βάρος που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τα δύο τρίτα (62%) δηλώνουν ότι θέλουν να χάσουν βάρος που δεν αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μόνο το 15% θέλουν να χάσουν βάρος για να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων σε περίπτωση που εμφανίσουν κορωνοϊό.

​Το ένα τρίτο των ανθρώπων στην Ουγγαρία, τη Μαλαισία και το Περού θέλουν να χάσουν βάρος ειδικά για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων από το covid-19.

Μέσα σε εκείνους που προσπαθούν ενεργά να χάσουν βάρος και το κάνουν για να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων εάν επρόκειτο να νοσήσουν από covid-19, το ένα πέμπτο (19%) δήλωσε ότι είναι το κύριο κίνητρό τους να χάσουν βάρος και άλλα δύο τρίτα (64%) λένε ότι είναι σημαντικό αλλά όχι το κύριο κίνητρό τους.

Τα δεδομένα για αυτήν την έρευνα συλλέχθηκαν μέσω του Ipsos Global Advisor από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου 2020. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 22.008 συνεντεύξεις μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ ενηλίκων.

​Η έρευνα διεξήχθη σε 30 αγορές σε όλο τον κόσμο μέσω του συστήματος Ipsos Online Panel. Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία , Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 99.8 ΜHZ Ο δικός σας, αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός

 

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Τελευταία άρθρα

Blogroll